fredag 19 september 2014

"militanta feminister och kommunister"

Jag brukar ibland säga att jag är väluppfostrad. Jag svär visserligen en del, men använder sällan överord eller förolämpningar i politiska samtal med motståndare. Jag har inget som helst problem med att kalla Sverigedemokraterna för ett rasistiskt parti, och är beredd att försvara och motivera den åsikten öga mot öga med dem. Det är inte svårt eftersom deras politik är rasistiskt uppbyggd, tänkt och motiverad. Jag ser det inte som smutskastning eftersom jag kan motivera.

Men hur tänker Kristina Jonäng, regionråd för Centerpartiet i Västra Götalandsregionen? I en bloggpost som kommenterar valet på "vi gjorde allt rätt"-sättet, kommer smutskastande drapor av ett sorgligt slag.
"Det gjorde att antidemokratiska krafter, militanta feminister och kommunister kunde håva in segrar".
"Militanta socialister förklädda till feminister övertygade över tre procent av väljarkåren." 
Som sagt. Jag kan använda ord som motparten vänder sig mot, men jag kommer att motivera och förklara varför. Jag är nyfiken på var Kristina Jonäng hittar kommunister och militanta socialister.

Det är sorgligt med smutskastare som inte vågar ta en öppen debatt. Det är den typen av politisk diskussion som alienerar många väljare. Väljarna förtjänar och vill ha en öppen, saklig diskussion om politikens innehåll och samhällets utveckling. Inte simpelt dyngspridande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar